Deputatul Cristina Elena Dinu: „Guvernările liberale au adus pensionarii în sărăcie lucie”

0
134

După #criza #politică, #economică, #sanitară şi #socială, o nouă criză loveşte crunt nivelul de trai al românilor: criza pensiilor. De aproape doi ani, #pensionarii sunt vitregiţi de guvernele conduse de #PNL, cu bună ştiinţă, de drepturile pe care le au conform legii.

Anul trecut, pensiile nu s-au majorat cu 40%, aşa cum era prevăzut în lege, dar nici în acest an, la 1 septembrie, pensiile nu au crescut cu a doua tranşă, prevăzută tot în actul normativ aflat în vigoare.

În aceste condiţii, există temerea întemeiată pe realitate că pensiile românilor vor putea fi îngheţate pentru o bună perioadă de timp de acum înainte.

Pentru PNL, nu contează că pensionarii o duc din ce în ce mai greu, în condiţiile în care totul se scumpeşte, preţurile au scăpat de sub control, iar căldura şi apa caldă au ajuns un lux pentru marea majoritate a celor în vârstă şi nu numai.

Mai mult, liberalii sunt de-a dreptul cinici când anunţă, prin intermediul ministrului demis Turcan, că vor majora pensiile cu aproximativ 7% de anul viitor! Nimeni nu îi mai crede, dar, în acelaşi timp, nimeni nu se revoltă din cauza acestei situaţii fără ieşire în care se află în prezent vârstnicii noştri.

Să nu uităm că şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ne-am luat o serie de angajamente extrem de dure în ceea ce priveşte reforma sistemului de pensii. Practic, potrivit prevederilor din PNRR, pensiile din România nu vor mai creşte în anii care urmează, fapt ce va scădea dramatic puterea de cumpărare a pensionarilor.

Ce se întâmplă cu miile de miliarde luate de Guvernul Cîţu, sub formă de împrumut, pentru ca România să traverseze cu bine crizele în lanţ determinate de pandemia coronavirusului? Unde sunt aceşti bani, amanetaţi pe spatele şi pe sărăcia românilor? Probabil s-au evaporat pe afacerile de cumetrie ale liberalilor şi prietenilor lor, care au profitat din plin de nevoile miilor de bolnavi din această perioadă, pensionarii fiind incontestabil cei mai afectaţi.

Dacă tot avem bani şi creştere economică, aşa cum anunţă prim-ministrul demis Cîţu de aproape doi ani încoace, de ce nu se măresc pensiile, salariile şi alocaţiile copiilor, de ce nu cresc veniturile oamenilor? Sunt întrebări pertinente, cărora nimeni nu le răspunde, pentru că guvernările liberale din ultimii doi ani au dovedit, cu vârf şi îndesat, că problemele reale ale oamenilor le sunt indiferente.

Din nefericire, se anunţă vremuri şi mai dificile, iar celor ce sunt acum la putere, chiar şi în regim interimar, nu le pasă absolut deloc de români.”

(Deputatul PSD, Cristina Elena Dinu)