„Întreprinderile mici și mijlocii, puternic afectate de criza provocată de pandemia COVID, primesc un nou sprijin de la Guvern. Astfel, în ședința de miercuri, au fost adoptate noi măsuri ce au ca scop sprijinirea IMM-urilor și menținerea locurilor de muncă.

O primă măsură este alocarea sumei de 570 de milioane de lei, în cadrul schemei de sprijin destinată sprijinirii IMM-urilor în perioada determinată de criza COVID-19, sumă de care vor beneficia aproximativ 2.900 de firme din domeniul HORECA.

S-a stabilit, de asemenea, continuarea programului pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii ”Start-up Nation – ROMÂNIA” și a celui pentru acordarea de sprijin financiar întreprinderilor din domeniul turismului a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei.

În plus, Guvernul a decis că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va implementa Programul de sprijinire a sectorului IMM, în scopul redresării și relansării economice.

Pe lângă programele aflate deja în derulare, a fost aprobată inițierea demersurilor legislative pentru noi programe guvernamentale care să asigure accesul la finanțare pentru IMM-uri: IMM PROD, Rural INVEST, Garant Construct, Innovation.

Prin toate aceste decizii, Guvernul întărește măsurile de sprijinire a mediului de afaceri din România, astfel încât economia să primească resursele financiare necesare pentru dezvoltare și crearea de noi locuri de muncă”, informează deputatul PNL, Alexandru Andrei.

(Alexandru Andrei- deputat PNL Giurgiu)