Deputatul Alexandru Andrei, implicat direct în câteva din cele mai importante proiecte ale judeţului Giurgiu: DN 5 A şi Podul de la Grădiştea!  

0
212

Andrei-AlexandruLa scurt timp după o recentă conferinţă de presă a PSD Giurgiu în care tema prioritară  a fost, evident,  cea a moţiunii de cenzură, l-am contactat la telefon pe deputatul Alexandru Andrei, unul dintre parlamentarii giurgiuveni, ce s-au implicat în ultima perioadă într-o serie de proiecte, începute  în judeţul Giurgiu şi respectiv în cele ce ar urma să fie demarate în următoarea perioadă, în contextul realizării programului de guvernare al PSD. Ştiut fiind că infrastructura este una din chestiunile majore ale cetăţenilor,  deputatul ne-a spus: Drumul Naţional 5 A, între localitatea Falaştoaca (comuna Comana) şi Mironeşti, sat Gostinari, probabil este unic în ţara noastră, fiind singurul drum naţional de pământ din România. În urma demersurilor mele am găsit înţelegere la colegul meu de partid, Răzvan Cuc, ministrul Transportului,  dar şi la CNAIR, pentru  ca acest drum să fie reabilitat. El va fi mai întâi pietruit după care se va trece la toate celelalte operaţiuni impuse în lucrarea de realizare pe acest segment de drum a unui covor asfaltic, lucru care nu s-a întâmplat niciodată până acum în această zonă.

În acest fel va fi reabilitat un tronson de drum extrem de important atât pentru cei aflaţi în tranzit , dar mai ales pentru locuitorii din localităţile Mironeşti şi Isvoarele – ne-a mai precizat parlamentarul giurgiuvean. Alexandru Andrei  menţiona totodată  faptul că în urma insistenţelor sale  şi ale colegilor săi, parlamentari de Giurgiu , a fost atribuit contractul de proiectare pentru Podul de la Grădiştea. În acest fel, după o lungă aşteptare, încep în sfârşit a se parcurge etapele de realizare a acestui proiect atât de aşteptat de întregul judeţ, un pod cu cale ferată ce face legătura între Capitală şi mai multe localităţi importante din judeţul Giurgiu.

Aşa cum ne mai preciza, deşi face Comisia de Apărare a Camerei De-putaţilor, ce are cu totul alte preocupări şi prerogative, deputatul Alexandru Andrei, crede că este de datoria sa – ca de altfel a oricăruia dintre cei aleşi de giurgiuveni să îi reprezinte în Parlamentul României –  de a se implica în problemele majore ce privesc acest judeţ.         

(F. TINCU)