Recent, deputatul giurgiuvean  Alexandru Andrei  a declarat că nivelul de trai al pensionarilor români este, permanent, o prioritate pentru guvernarea PSD. El a mai spus că Partidul din care face parte își respectă promisiunile făcute, în 2016, prin programul de guvernare. 

Promisiune ce a fost onorată odată cu  intrarea în vigoare din luna Iulie a majorării punctului de pensie – cu 10% -, valoarea acestuia fiind acum de 1.100 de lei. Odată cu majorarea punctului de pensie s-a modificat și nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, care, până la sfârșitul acestui an, va fi de 640 de lei – a declarat pe pagina sa de facebook  deputatul giurgiuvean.
Referindu-se la această categorie de vârstă ce în Giurgiu este majoritară, Alexandru Andrei nota: Și tot pensionarii sunt beneficiarii uneia din cele mai recente legi adoptate de Camera Deputaților. Este vorba, de fapt, despre o modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.
Ele preciza că potrivit amendamentelor votate  pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani.
De asemenea, prin amendamentele propuse, se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani în locurile de muncă respective. De reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani beneficiază şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011.
Deputatul a mai menționat și faptul că se vor recalcula totodată  toate pensile, utilizându-se stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei sau hotărârilor judecătoreşti.
Camera Deputaților este for decizional, astfel că legea votată miercurea trecută , merge spre promulgare la preşedintele României.

 (Jurnal)