”Administrația liberală a județului Giurgiu investește în viitor, căutând soluții concrete pentru tinerii din județ, astfel încât aceștia să aibă opțiuni profesionale și să fie determinați să rămână acasă.

Campania de promovare a învățământului profesional dual, un proiect al Consiliului Județean Giurgiu și al președintelui Dumitru Beianu, a demarat la Colegiul Tehnologic ”Viceamiral Ioan Bălănescu”.

Această campanie care vizează convingerea părinților să își îndrume copiii spre învățământul profesional.

Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu agenţii economici locali sau zonali.

Oamenii de afaceri implicați au remarcat că asistăm la un adevărat eveniment: mediul de afaceri stă la masă cu sistemul educațional și cu autoritățile locale. Ei și-au exprimat susținerea pentru proiectele concrete, precum înființarea unei clase de mecanici de utilaje agricole.

Tinerii care învață teorie si practică în cei trei ani de școlarizare vor avea posibilitatea să continue liceul, iar șansele lor de a ajunge la facultate vor crește.

Faptul că vor avea o specializare le va permite să câștige, în campaniile agricole, până la 10.000 de lei pe lună.

Toate aceste demersuri au venit după ce, în anii anteriori, administrația locală a PSD a distrus învățământul profesional, încurajând exclusiv liceele cu profil clasic (real sau uman). Această rețetă nu poate fi universal valabilă, în unele cazuri reduce șansele copiilor.

Un copil care urmează învățământul profesional poate avea mai multe șanse în viață, comparativ cu un copil care termină un liceu obișnuit, dar nu are o perspectivă clară de angajare sau nu poate promova examenul de bacalaureat.”

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu