Deputat Cristina Elena DINU: ”Vaccinarea poate reprezenta salvarea vieții!”

0
491

”Pentru foarte multe boli grave, vaccinarea poate reprezenta chiar salvarea vieţii – precizează Deputatul social democrat, Dr. Cristina Elena DINU. 

”Din acest motiv, România are nevoie de o Strategie Naţională de Vaccinare. Aceasta reprezintă, practic, un plan pentru următorii 7 ani, ce îşi propune creșterea acoperirii vaccinale pentru toate schemele de vaccinare.

Însă, acest lucru se va realiza NUMAI dacă oamenii doresc. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze! Dar toţi românii trebuie să fie informaţi asupra beneficiilor pe care le au vaccinurile.

Strategia Națională de Vaccinare este despre informare corectă și despre dreptul populației de a avea acces cât mai extins și echitabil la vaccinuri. 

Cei care susţin că se urmărește vaccinarea forțată MINT, deci dezinformează fie din prostie, fie din ticăloșie – doar pentru interes politic!

Nicăieri în documentele pe care le va adopta Guvernul Ciolacu nu există vreo prevedere care să constrângă sau să condiționeze pe cineva să se vaccineze.

Foarte important: pentru prima dată în România, pacienții cu boli cronice vor avea acces la vaccinuri compensate. De asemenea, femeile, adolescenții, fete dar și băieți, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc și #solicită medicului de familie prescripție.

Este important de menţionat că, în lupta împotriva cancerului de col uterin, vaccinarea anti-HPV este cea mai importantă armă.

Totodată, în #școli, vaccinarea NU va fi obligatorie, dar va fi explicată și încurajată. 

Oamenii trebuie să se informeze și aibă încredere în medici și în specialiștii, NU în cei care promovează minciuni sfruntate!” – a mai menționat Deputatul Cristina Elena DINU, într-o recentă postare a domniei sale.