Declarația Unică (formularul D212) pentru anul 2021, poate fi descărcată prin Spațiul Privat Virtual (SPV)

0
111

Persoanele fizice autorizate, liber-profesioniștii și alte persoane fizice care obțin venituri pe cont propriu pot acum să-și scoată Declarația Unică pe anul 2021 gata completată de ANAF, prin Spațiul Privat Virtual.

Termen de depunere: 25 mai

Măsura este menită să îi sprijine pe contribuabili și să simplifice completarea declarațiilor.

Rubricile precompletate conțin veniturile realizate pentru anul 2020, impozitul pe venit și contribuțiile sociale eventual datorate pentru anul 2020, respectiv veniturile estimate pentru anul 2021. Sumele sunt completate în funcție de datele deja declarate de contribuabil, cum ar fi existența unui contract de închiriere, derularea unei activități independente sau a unei activități agricole.

Descărcarea și transmiterea declarației unice se pot realiza prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV – ANAF).

Documentul gata completat are rol orientativ. Acesta nu garantează nici corectitudinea sumelor, nici faptul că toate veniturile sau obligațiile fiscale care trebuie declarate se găsesc deja în forma precompletată a declarației unice. Sumele realizate și obligațiile fiscale trebuie verificate și completate de contribuabili în baza datelor efective, cunoscute de aceștia.

Acest demers constituie un pas înainte în vederea digitalizării administrației fiscale și face parte dintr-o serie de măsuri implementate în scopul consolidării și eficientizării

(Gabriela Horga – Deputatl PNL)