DECIZIE.Serbările de sărbători din școli și grădinițe, se vor face fără participarea părinților!

0
257

Serbările și festivitățile în școli și grădinițe sunt permise în acest an, doar cu participarea copiilor, elevilor și cadrelor didactice, dar  fără părinți. Este decizia Ministerului Educației, conform Edupedu.ro .

„ Potrivit celei mai recente Hotărâri de Guvern care adoptă măsurile de relaxare din perioada sărbătorilor, HG 112/2021, evenimentele de acest fel sunt permise în anumite condiții de protecție și prevenție epidemiologică – se precizează în comunicat.

Punctul 9 din Anexa HG mai  prevede:  „…se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor 9-23”.

Totodată ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, stabilește că părinții nu au acces în unitatea de învățământ decât în cazuri excepționale, punctuale.

Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. Părinții/Însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare”.

(Surse: Edupedu.ro)