Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a dat ultimele detalii, luni seara (4 ianuarie), cu privire la posibilitatea redeschiderii scolilor. Conform ministrului, orice scenariu este posibil, inclusiv redeschiderea pe rand a institutiilor de invatamant, în functie de zonele in care sunt situate acestea.

În urma discutiilor avute astazi (4 ianuarie) cu mai multi reprezentanti ai procesului de învațământ din România – cadre didactice, inspectori scolari, asociatii ale parintilor, ale elevilor si studentilor, cu reprezentantii sindicatelor, cu ministrul Sănătății – a reiesit că trebuie sa avem în vedere evolutia epidemiologica in urma vacantei de iarna.

Aceste rezultate vor fi disponibile la jumătatea lunii ianuarie. Apoi, vom urmări si modul în care se va desfasura campania de vaccinare si vom tine cont si de aceste date.

Am transmis note ISJ-urilor si universitatilor din tară cu privire la centralizarea informatiilor privind disponibilitatea profesorilor de a se vaccina. În urma acestei analize, orice scenariu este deschis, inclusiv cel în care am putea avea o redeschidere pe zone a școlilor, prioritate având zonele cu cea mai mică rată de infectare”, a declarat Sorin Cimpeanu, luni seara, la Digi 24.

 (Jurnal)