De Ziua Mondială a Libertății Presei, a avut loc prima Convenție Națională a Clubului Român de Presă (CRP). Cotidianul ”Jurnal giurgiuvean” este una dintre cele peste 500 de publicații înscrise…!

0
526

Prima convenție națională a Clubului Român de Presă ( CRP), a avut loc miercuri, 3 mai 2023,   în sala de conferințe a hotelului Crowne Plaza din București, nu întâmplător, chiar de Ziua Libertății Presei.

În urma alegerilor  au fost desemnate Consiliile de Conducere ale Departamentului Ziariștilor și Departamentului Proprietarilor, precum și Consiliul de Onoare al Clubului de Presă.

În urma votului exprimat de cei 521 de participanți, fizic sau prin reprezentare, președintele Departamentului Proprietarilor Caselor de presă a fost desemnat Claudiu Asimionesei, de la BZI, iar Bogdan Comaroni a fost ales președintele Departamentului Ziariștilor.

În urma candidaturilor și votului, structura de reprezentare a Clubului de Presă, sub denumirea de Consiliul de Onoare al Clubului de Presă, are următoarea componență:

  1. Cozmin Gușă;

  2. Sorin Roșca Stănescu;

  3. Răzvan Savaliuc;

  4. Bogdan Comaroni;

  5. Claudiu Asimionesei.

Departamentul Ziariștilor va reprezenta interesele acestora în raport cu autoritățile statului, centrale și locale, militând pentru drepturile lor de muncă și exprimare liberă, protejându-i de presiunile exercitate contra lor, respectiv va conlucra cu reprezentanții organizațiilor internaționale de presă.

Departamentul Proprietarilor va fi definit ca un patronat de presă, din care vor face parte toate casele de presă din domeniul audiovizual și al presei scrise/electronice, care doresc să se înscrie.

Cotidianul ”Jurnal giurgiuvean” face parte,  la rândul său, din lista de peste 500 de publicații/case de presă ce s-au înscris până miercuri, 3 mai, în rândul CRP.

(Jurnal) 

Foto: Turda News