Aproximativ o sută de pensionari, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Giurgiu, s-au bucurat, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, de surpriza oferită de CARP.

După cum  ne spunea președintele C.A.R. Pensionari, Severius Nițulescu, aceștia au primit, din partea Casei, diverse sume de bani, menite să le aducă un strop de bucurie, mai cu seamă că majoritatea celor care au beneficiat de aceste ajutoare bănești sunt beneficiari ai pensiei sociale, în cuantum de 640 de lei.

„La nivelul CARP Giurgiu avem circa 10.000 de persoane care beneficiază de doar 640 de lei. Am încercat să le aduce un strop de bucurie, astfel că 80 de persoane au primit, din partea noastră, un sprijin de 50 de lei, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.  De asemenea, un număr de 13 cupluri care au aniversat 50 de ani de căsnicie au primit câte un ajutor bănesc în valoare de 300 de lei. Tot trei sute de lei au primit și cei 18 pensionari care au împlinit vârsta de 90 de ani”, ne mai spunea Severius Nițulescu.

Din păcate, niciun supermarket sau vreo societate comercială puternică din municipiu nu au răspuns apelului conducerii CARP Giurgiu, de a dona alimente de bază care, apoi, să fie transformate în pachete de alimente pentru pensionarii cu venituri mici. Singurii care s-au implicat au fost cei de la lanțul de farmacii CATENA, care au asigurat, pe 1 octombrie, un consult minimal (tensiune, glicemie) pensionarilor, și le-au dăruit câte o punguță cu medicamente de bază, vitamine și suplimente alimentare.

„Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Giurgiu urează tuturor vârstnicilor din municipiul și județul Giurgiu, multă sănătate, pensie lungă și viață frumoasă!”, a mai ținut să transmită președintele CARP Giurgiu, Severius Nițulescu.