De vorbă cu edilul din Florești- Stoenești despre proiectele Primăriei pentru noul an

0
283

Anul trecut a adus încasări la bugetul local cu mult peste așteptările estimate de către Primăria din Florești Stoenești.

Cu această ocazie, în ședința de Consiliul Local ce va avea loc în cursul săptămânii viitoare, primarul va propune printre altele și cumpărarea de teren pentru tinerii între 18 și 35 de ani, teren ce va avea ca scop construirea unei case.

Astfel, tinerii care vor să-şi construiască o casă în 2022 pot primi o mână de ajutor de la Primărie, conform legislaţiei în vigoare, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit” – menționa Dumitru Constantin.

Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat.

Totuşi, pentru a putea beneficia de această facilitate, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Dacă vor îndeplini aceste condiții, ei pot primi 300 mp, pentru a-și putea ridica o casă cu amprentă la sol de 90 mp. Casele construite în arealul respectiv trebuie sa se încadreze unui plan urbanistic zonal.

Tot în cursul anului acesta, modernizările comunei Florești- Stoenești vor continua.

„Primăria va asfalta și ultimii 2,5 km rămași neasfaltați și va realiza grație unui proiect mai amplu, modernizarea trotuarelor. Totodată, se vor realiza printr-un proiect european realizarea de piste de biciclete pentru locuitorii comunei.

Tot în cursul acestui an se dorește reabilitarea unui pod metalic din Palanca prin lărgirea acestuia, de la o banda pe ambele sensuri, la una pe sens”– ne declara Dumitru Constantin.

Nici elevii din comună nu sunt uitați de către Primăria și edilul comunei…

Astfel, începând cu acest an, toți elevii vor beneficia de burse de merit, studiu, performanță sau sociale, ceea ce constituie un motiv în plus de bucurie pentru aceștia. Este un motiv în plus de a învăța și de a demonstra că pot obține un ban al lor ca încununare a eforturilor depuse la școală.

Sperăm ca și în viitor, discuțiile purtate cu primarul Dumitru Constantin să fie la fel de interesante, cu vești bine și diverse care să constituie motive de mândrie pentru acesta, dar și confort pentru cetățenii comunei sale.

(Ana Magheru)