De vineri, 1 noiembrie, toți giurgiuvenii racordați la sistemul de termoficare vor primi căldură!

0
346

Într-o discuție avută cu ing. Sorin Cepraga, directorul societății Uzina Termoelectrică Production Giurgiu, furnizoarea de  căldură în sistem centralizat din Municipiul Giurgiu, acesta ne spunea că de vineri 1 noiembrie toți cetățenii racordați la acest sistem vor avea căldură în apartamente.

Probabil, așa cum ați constatat, Uzina și-a ținut promisiunea furnizând agent termic tuturor celor care au solicitat căldură din data de 14 octombrie, mă refer aici la grădinițe, școli, licee, instituții publice și nu în ultimul rând la o serie de locatari ai unor scări de bloc  sau persoane fizice – menționa Sorin Cepraga.

Directorul Uzinei Termoelectrica, ne mai preciza faptul că la acest moment Primăria Giurgiu a primit, prin HG 747/2019, sumele necesare pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Valoarea totală se ridică la 7 miliarde de lei, bani ce vor fi virați ca avans pentru subvenția plătită de municipalitate direct către frurnizorul de gaze. Iată de ce putem spune că după ce am încheiat contractul cu furnizorul de gaze, dispunem de o cantitate suficientă pentru întreaga iarnă, 70% din valoarea gazului fiind deja plătită cu acest avans – ne mai spunea directorul Sorin Cepraga.

(FlorianTincu)