Marile companii medicale păcălesc publicul, vânzând aceleași pastile, sub etichete diferite. Cotidianul ”The Sun” a ua arătat chiar  că unele vitamine sunt ineficiente. Ba mai mult , experții arătând că ele nu sunt nici măcar necesare!

 Tocmai de aceea, pentru a nu pica în plasa acestor trucuri care îi amăgesc uneori, pe bolnavi, ispitindu-i cu promisiunile de  tinerețe fără bătrânețe, trebuie să fiți bine informați și să știți ce să cereți farmacistului. De aceea este bine mai întâi să consultați medicul care vă va spune ce este bine să luați și ce nu…

Spre exemplu –  mai scrie reputatul cotidian – spray-urile nazale vin în trei cutii diferite : pentru alergii, congestie și sinuzită, ridicându-se întrebarea care dintre acestea poate fi folosit, fiind identice din punct de vedere medical. Și, atunci, pacientul se întreabă cine îi oferă informații oneste și de unde află care este cea mai potrivită variantă pentru ceea ce are nevoie?

Dilema vine de la faptul că unele firme au refuzat să arate dovezi privind modul în care produsul lor a funcționat. De ce firmele nu vor să arate dovezile lor? Motivația producătorilor a fost aceea că nu dorește să dea concurenței  „date sensibile din punct de vedere comercial”.

(Jurnal)