image-2016-09-5-21268344-41-dacian-ciolos-avionPremierul Dacian Cioloş a fost , joi, victima unui regulament al companiei aeriene Ryanair  . Plecat din Timişoara spre Bucureşti cu o cursă a companiei mai susnumită  premierul a vrut să îşi cumpere câteva produse din avion. Personalul din aeronavă a refuzat însă plata, pe motiv că premierul a oferit lei, iar la bordul avionului se acceptă doar euro. Cioloş n-a stat pe gânduri și plecând probabil de la premisa că este cetățean european și are drepturi a  sesizat Protecţia Consumatorului.

Deşi compania şi-a prezentat scuze pentru incident şi a promis îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului său pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor, premierul a trecut la măsuri. „Urmare a imposibilității de a achita produse în moneda națională la bordul unui avion pe o cursă internă, premierul a cerut o poziție de la ANPC și o analiză a legislației de la mai multe ministere cu atribuții în domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu pentru Agerpres.

Nu este prima dată când premierul are parte de incidente într-o cursă aeriană. În luna septembrie, premierul a zburat în Germania cu o cursă de linie TAROM, la clasa economic. La urcarea în avion, premierul a fost invitat de o stewardesă să ia loc la clasa Business, însă Dacian Cioloş a refuzat, a relatat TVR. După aterizarea avionului, ceilalţi pasageri s-au ridicat, iar una dintre stewardese le-a cerut să ia loc până când delegaţia oficială coboară din avion. Călătorii nu au comentat, iar primul ministru a spus „asta din cauza noastră” şi a prezentat scuze.

(Jurnal)