De miercuri seara vine iarna și în Giurgiu

0
1050

Conform site-ului anmh.ro, pentru zona de sud a țării a fost emisă o avertizare cod galben, pentru intrervalul 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00

Fenomenele vizate și zonele afectate de această avertizare sunt: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.
 La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.
În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

La Giurgiu, maxima zilei de miercuri, 5 februarie, va fi de 6 grade Celsius, în timp ce minima, la sol, va atinge -2,2 grade Celsius. Sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, în prima parte a intervalului, urmând ca, spre după amiază, aceasta să se transforme, încet, în ninsoare. Vântul va înregistra viteze de aproximativ 50 km/h la rafală, ceea ce va spori senzația de frig.

(Jurnal)