De mâine șoferii care parchează pe trotuar vor fi amendați! Care vor fi excepțiile…

0
117

parcare-pe-trotuarDe sâmbătă poliția îi va amenda pe cei care parchează mașinile pe trotuar. Singura excepție care se va face va fi atunci când pe stradă vor exista plăcuțe care vor indica că se poate parca regulamentar pe trotuar.

În ceea ce priveste legea ridicării masinilor parcate ilegal, desi intră sâmbătă în vigoare, fiindcă a trecut o lună de la publicarea ei în Monitorul Oficial, nu se va întâmpla nimic, din doua motive:  Guvernul nu a oferit normele metodologice, cele care spun cum se aplică această lege. Pe de altă parte, când aceste norme vor fi gata, această lege trebuie sa treacă prin consiliul local al fiecărei primării care va stabili foarte multe lucruri importante: cu cât să îi amendeze pe șoferi, la cât să se ridice costul transportului până la un spațiu de parcare, unde să fie acel spațiu de parcare, luminat și păzit non-stop, cum se va plăti, dacă șoferii vor putea plăti cu cardul și cum o să ajungă acolo șoferii etc.

Se mai pune problema cine va ridica mașinile de pe stradă, daca va fi un serviciu al primăriei sau primăriile vor externaliza acest serviciu și vor încheia parteneriate cu firme private și, evident, vor primi bani pentru serviciile prestate.

(Jurnal)