De luni, 25 octombrie,  cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții! Vom avea carantină de noapte !

0
881

 

   De luni, 25 octombrie, vor intra în aplicare noile măsuri de restricție pentru a limita numărul de decese fără precedent înregistrat în ultimele săptămâni, în România.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de săptămâna viitoare.

Câteva dintre  restricții:

  • doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

  • certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților.

  • masca redevine obligatorie peste tot, , interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

  • în timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat. În România s-a declanșat o adevărată catastrofă a mai spus Președintele.

Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare. Guvernul va decide cel târziu vineri  (22 octombrie) ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate – a mai precizat președintele Klaus Iohannis .

(Jurnal)