646x404Primăria municipiului Giurgiu are în plan, pentru anul viitor, achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun, pe bani europeni.

După cum ne declara viceprimarul Ionuţ Cioacă,  Primăria Giurgiu intenţionează să se doteze cu noi mijloace de transport.  Este vorba despre patru autobuze electrice ce vor suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun din oraş, în special în orele de vârf.

Achiziţionarea acestor autobuze electrice este un proiect ce face parte din Strategia de Dezvoltare Durabilă a municipiului Giurgiu. Intenţionăm să-l depunem la începutul anului viitor pe Axa 4 din Programul Operaţional Regional şi sperăm să-l putem implementa în vara anului viitor. Finanţarea va fi asigurată 100% din bani europeni, ne mai spunea vicele Cioacă.Întrebat de ce nu s-a decis achiziţionarea de microbuze pentru suplimentarea transportului în comun, în condiţiile în care este binecunoscut faptul că străzile din municipiu sunt construite de aşa natură încât nu permit deplasarea pe şosele a autovehiculelor de dimensiuni mari, Ionuţ Cioacă ne-a precizat că dacă s-ar fi optat pentru microbuze, trebuia achiziţionat un număr mai mare de astfel de mijloace de transport, şi, automat, acest lucru ar fi generat costuri pentru municipalitate. Nu cred că traficul rutier va fi stânjenit în oraş, mai ales că nu vorbim de un număr mare de autobuze care vor circula aici, a adăugat viceprimarul. Nu în ultimul rând, viceprimarul Ionuţ Cioacă a dorit să sublinieze beneficiile acestor noi tipuri de autobuze ce vor fi manipulate de şoferii transportatorului local Liber Trans: În primul rând, vorbim de reducerea costurilor pentru combustibil, deoarece aceste autobuze electrice funcţionează numai pe bază de energie electrică, iar preţul pentru energia electrică este mult mai mic faţă de cel pentru combustibil. În al doilea rând, autobuzele electrice nu emit niciun fel de noxe, ceea ce va conduce la protejarea mediului înconjurător, a conchis Ionuţ Cioacă.   

(T. Nicolau)