De la 1 noiembrie, toți giurgiuvenii racordați la sistemul centralizat de termoficare beneficiază de căldură în apartamente!  

1
222

Reprezentanții Primăriei municipiului Giurgiu informează că începând de  marți, 1 noiembrie, toți utilizatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de agent termic. 

De la jumătatea lunii octombrie și până în prezent, Global Energy Production (GEP) a furnizat agent termic doar consumatorilor care au depus o cerere în acest sens, însă de mâine vor fi puși în funcțiune toți utilizatorii racordați la sistemul centralizat.

Precizăm că prețul gigacaloriei pentru populație este de 193 lei, adică jumătate din prețul operatorului (386 lei), în timp ce subvenția acordată populației în sezonul de iarnă 2016-2017 este de 50%, procent stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local.

În ceea ce privește ajutoarele financiare acordate persoanelor vulnerabile, acestea variază între 5% și 25% din valoarea facturii, în funcție de venitul mediu net lunar pe familie.

Întrebat de jurnaliștii publicației noastre căți utilizatori ai sistemului centralizat de termoficare mai există la ora actuală în municipiul Giurgiu, directorul GEP, Sorin Cepraga, ne-a precizat că în afară de instituțiile publice și de unitățile de învățământ, mai există aproximativ 4500 de consumatori particulari.

(Teodora Nicolau)

 

 

1 COMENTARIU