Vineri, 29 mai, Ministrul bulgar al sănătății a anunțat că, începând cu data de 1 iunie, cetățenii români care vor să intre în Bulgaria pot intra fără grijă, întrucât nu mai sunt nevoiți ca, după trecerea graniței în țara vecină, să intre în carantină timp de 14 zile. 

După cum ne preciza corespondentul nostru la Ruse (Bulgaria), Simeon Trifinov, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații închise (magazine, hoteluri etc), mască ce se aplică la nivelul feței și trebuie să acopere atât nasul, cât și gura. Lipsa măștii duce la interdicția intrării în locațiile respective, iar încăpățânarea se pedepsește cu amendă între 300 și 1000 de leva (150 -500 euro). 

De asemenea, cei care suferă de răceală sau gripă ar trebui să rămână acasă, întrucât, la intrarea în Bulgaria, vor merge direct la spital, apoi…14 zile în carantină instituționalizată în țara vecină. 

Încă nu se știe ce se va întâmpla cu cetățenii români care vor alege să își petreacă o zi, un week end sau o vacanță în Bulgaria, după data de 1 iunie. Cel puțin deocamdată, conform autorităților române, la revenirea în țară cei care au fost în vizită peste graniță vor intra direct în izolare, timp de 14 zile!

(Jurnal)