În această dimineață, pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Călugăreni. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu și Punctului de Lucru Călugăreni (13 pompieri).
Echipajele ajunse la locul evenimentului au constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și la două camere. Persoana care locuia în acea casă s-a autoevacuat și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.


În urma incendiului au ars: acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, două camere ale locuinței și materiale textile.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul.

Informare preventivă: cum să preveniţi un incendiu de natură electrică:
1. Verificaţi instalaţia electrică!
2. Nu improvizaţi!
Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurt circuit sau o descărcare de curent.
3. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei / întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză.
4. Nu suprasolicitaţi o priză!
Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.). Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.
5. Marcaţi fiecare priză!
Dacă nu sunteţi singurul locatar al spaţiului respectiv, este foarte important să cunoașteți tipul prizei. Un electrician vă va indica tensiunea electrică (de obicei prizele standard din locuinţe sunt de 220 V), precum şi tipul prizei: cu împământare sau fără împământare. În momentul în care conectaţi un consumator mare la o priză fără împământare, există riscul ca surplusul de curent să ducă la arderea aparatului
sau la electrocutarea celor din jur. Citiţi eticheta sau manualul de instrucţiuni al fiecărui aparat, pentru a vedea ce fel de sursă de curent necesită.
6. Folosiţi aparatele corespunzător!
Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzeste foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. Nu insistaţi să încarcaţi bateria unui telefon cu un încărcător care devine fierbinte în câteva minute.
În cazul aparatelor mari, va trebui să le acordaţi un spaţiu de aerisire pentru a
se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării.