Un anunț pe Facebook ne-a surprins recent deși, după cum am aflat chiar de la autorul acestuia, oferta stă de câțiva ani buni, pe on line. Cu atât mai surprinzător este faptul că oportunitatea vine din partea unui întreprinzător local, cunoscut, care este și consilier local, Milan Peicea. Iată cum sună textul: „Vând afacere profitabilă la cheie. SC MILAN S.R.L. vinde complexul comercial situat în str. Negru-Vodă nr. 43, adiacent Bl 240 Gars. din Municipiul Giurgiu. Preț vechi 200.000 euro, preț nou: 225.000 euro. Sună acum și poți beneficia de o reducere neașteptată. Accept variante schimb de proprietăți numai cu Municipiul București. Tel 0721335595.”

Anunțul l-am considerat surprinzător prin faptul că de obicei agenții economici, la Giurgiu, nu prea își vând afacerile prin mica publicitate, pentru a nu naște suspiciuni. Din curiozitate gazetărească am pus mâna pe telefon și l-am întrebat pe Milan Peicea care este motivul pentru care dorește să își vândă afacerea și iată ce am aflat:

”O afacere se vinde când este profitabilă – ne-a spus, încă de la primele cuvinte, patronul complexului comercial Milan SRL. Am majorat prețul de la 200.000 euro la 225.000 euro, pentru că a trecut peste mine un an de Pandemie și încasările sunt la fel de …Asta demonstrează că afacerea este profitabilă. Eu am mai avut câteva proprietăți în București, băiatul meu este avocat la Baroul din Capitală. În plus, am aproape 57 de ani și cred că sunt argumente suficiente să mă gândesc și la altceva.

Nu am datorii, nu sunt presat de bănci, mai am și un magazin la Drăgănești Vlașca (județul Teleorman-n.red.), de care se ocupă o rudă de-a mea, m-am băgat și în nebunia asta politică, care îmi ocupă destul timp… Am și o pensioară de vreo 3500 de lei, mai am niște proprietăți închiriate, sunt autorizat să vând bilete de loterie și loz în plic în toată România și mă bate gândul, dacă vând aici, să cumpăr 4 garsoniere în București, să le închiriez cu 250 de euro / lună, plus pensia mea, eu cred că este de ajuns…!

Întrebat dacă  îl bate gândul cumva să plece din Giurgiu, Peicea Milan ne-a spus: Copilăria mea alături de părinții mei am  petrecut-o la Drăgănești Vlașca, unde s-ar putea să mă mut… Sau poate în Alexandria, sunt mai multe variante. Nu dau pe foc…dacă găsesc pe cineva să vând bine, dacă nu, nu…Celor interesați eu pot să le demonstrez, din acte, că acest complex este rentabil. Au venit mai mulți până acum, solicitându-mi ca să închiriez, dar nu doresc acest lucru…

Oricum consider că 200.000 de euro e puțin, dar mi-am făcut un calcul și pentru mine e suficient. Au venit oameni de afaceri din Giurgiu, au văzut, dar încă nimeni nu a fost hotărât. În privința faptului că am pus acest anunț la vedere, e pentru că totul este legal, făcut cu muncă cinstită, nu am de cine să mă feresc…Dar mai puțin de atâta, la preț, nu se poate…

 Am făcut și Parcul de lângă mine, cu loc de joacă pentru copii, pe care l-am întreținut până acum un an când s-a supărat Barbu pe mine (primarul Nicolae Barbu- n.red.) și i-a trimis pe oamenii de la o societate subordonată Primăriei și au tăiat leagănele, balansoarele pentru că sunt neconforme cu normele UE. El avea dreptate pe de-o parte, dar cred că ar fi trebuit să le înlocuiască și nicidecum să le taie și să le arunce.

Ăsta este adevărul despre istoria acestui anunț…! La revedere și să ne auzim de bine! – ne-a mai spus Peicea Milan, un consilier local care, așa cum ați constatat probabil, nu evită niciodată să se sustragă de la exercițiile de sinceritate.

(Florian Tincu)