Programul START UP NATION a dublat numărul firmelor înmatriculate în judeţul nostru

Faptul că o firmă își desfășoară activitatea într-o zonă defavorizată îi aduce acesteia puncte bonus în cazul în care aplică pentru programul START UP NATION.

 Cu o săptămână înainte de închiderea sesiunii de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019 firmele aplicante au depășit deja numărul celor care s-au înscris în ediția precedentă a schemei de finanțare, deși nu există încă un buget de stat pe anul 2019 aprobat, prin care să se aloce oficial banii necesari programului.

Sesiunea de înscriere în Start-Up Nation 2018-2019 se închide marțea viitoare, pe 12 februarie, ora 20.00. Marți, 5, februarie, în jurul orei 16.45, deja figurau peste 22.000 de dosare ca fiind depuse în sistem începând cu 27 decembrie 2018, iar numărul acestora este așteptat să crească în ultima săptămână de înscriere.

În prima ediție a programului, în sesiunea care s-a derulat în perioada 16 iunie – 14 iulie 2017 s-au înscris circa 19.200 de firme pentru fondurile nerambursabile de câte 200.000 de lei fiecare.

Spre deosebire de ediția precedentă a programului, în schema curentă de finanțare firmele din București și județele Ilfov și Cluj sunt depunctate cu 15 puncte din start, motiv pentru care este de așteptată o prezență redusă a acestora în noul program.

Tocmai de aceea se pare că, în ultima lună, la Registrul Comerțului Giurgiu s-a constatat o creștere masivă a numărului de firme și PFA (persoane fizice autorizate) care fie și-au mutat sediul social pe raza județului nostru, fie sunt nou-înființate, aparținând unor persoane din locațiile amintite și care își doresc un punctaj mai mare pentru accesarea fondurilor.

Astfel, conform unor informații primite de la Registrul Comerțului, doar de la demararea înscrierilor pentru START UP NATION, pe 27 decembrie 2018, până în prezent, au fost înregistrate un număr de 256 de SRL-uri și 9 PFA, față de 145 de SRL-uri în primele două luni ale anului trecut, și 96 de PFA în aceeași perioadă amintită.

De asemenea, aceleași surse din cadrul Registrului Comerțului Giurgiu ne declarau că, cel mai probabil după anuțarea câștigătorilor finanțării, vom asista la o radiere masivă a firmelor din baza de date a Registrului.

(Jurnal)