În primul week end al acestui an, cei care au tranzitat punctul de trecere a frontierei Giurgiu au constatat faptul că au de aşteptat, pe sensul de intrare în ţară, mai mult decât de obicei.

Acest lucru s-a datorat, după cum ne preciza comisar de poliţie Florin Răboj, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu (ITPF) creşterii de aproape trei ori a valorilor de trafic pe sensul de intrare în ţară, în PTF Rutier Giurgiu.

În intervalul 6.01.2018, ora 6,00 – 8.01.2018, ora 22,00, valorile de trafic înregistrate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni s-au ridicat la 43.296 de persoane (în proporţie covârşitoare, cetăţeni bulgari) şi 15.824 autovehicule (microbuze şi autoturisme) din care 10.824 au fost autovehicule înmatriculate în Bulgaria”, preciza şeful ITPF Giurgiu.

Comparativ cu un week end normal, valorile au fost de două, chiar de trei ori mai mari. Astfel, într-un sfârşit de săptămână contorizat cu aproape o lună de zile înainte, valorile au fost de 25.680 de persoane, şi 6.426 de autoturisme.

Motivul creşterii valorilor de trafic, precum şi al timpilor de aşteptare în Vama Giurgiu – pe sensul de intrare în ţară – a fost, conform tot declaraţiilor lui Florin Răboj, legat de faptul că cetăţenii bulgari care lucrează în ţările Europei Centrale şi de Vest se întorc la muncă, după vacanţa de sărbători.

 

(Jurnal)