Zăpada căzută cu doar câteva zile în urmă a făcut ca, în unele zone, străzile să devină aproape impracticabile. Şi asta pentru că utilajele pentru deszăpezire nu au făcut faţă, fiind extrem de puţine la număr. Motivul pentru care nu s-a putut interveni rapid şi eficient pe toate străzile din oraş a fost explicat de primarul municipiului, Nicolae Barbu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 5 decembrie:

“Aşa cum am mai spus, suntem într-un mare impas financiar, deficitul bugetar al Primăriei Giurgiu fiind de circa o sută de miliarde de lei vechi. Ori, în aceste condiţii, deşi încă din luna august am organizat licitaţii pentru deszăpezire, nu s-a prezentat absolut nicio firmă. Îi înţeleg, cum puteau să vină să se înscrie la o lucrare despre care nu ştiau când vor primi banii…Pe de altă parte, sunt firme care taxează cu 30% din valoarea contractului de deszăpezire pentru perioada când utilajele, pur şi simplu, stau! Aşa că, a trebuit ca la ninsoarea asta să ne descurcăm cu ce am avut la Giurgiu Servicii Publice, cu utilajele şi oamenii lor. Am mai avut norocul unor utilaje împrumutate Primăriei, în baza mai mult a relaţiilor de prietenie pe care le am cu patronul societăţii respective. Dar nu putem merge la nesfârşit aşa, cu împrumutat utilaje sau, mai mult, să ne rugăm să nu ningă abundent!”, spunea primarul municipiului.

Pentru anul viitor, edilul a găsit şi o soluţie, pe care a expus-o în aceeaşi conferinţă de presă: “Din economia pe care o facem cu faptul că nu mai plătim acei 30% pentru staţionare, vom încerca să achiziţionăm, în liesing, un utilaj care să ne fie folositor atât pe timpul verii, la udat spaţiile verzi sau la măturat, cât şi pentru perioada de iarnă, când vom putea să adaptăm utilajul pentru deszăpezire, în sensul că vom putea ataşa o lamă pentru zăpadă şi vom merge cu acest utilaj la lucrările de deszăpezire. Dacă vom reuşi, vom face economii destul de mari, şi, zic eu, nu vom mai avea probleme”, a încheiat edilul municipiului, Nicolae Barbu. (A.L.)