Curățenia pentru redeschiderea grădinițelor se va face mult mai greu în această perioadă, luându-se  măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În acest context se va renunța la covor și la…aspirator!

Ministerul Educației interzice folosirea aspiratorului în grădinițe. Măsura apare în ghidul pentru redeschiderea acestor instituții. Documentul prevede de asemenea eliminarea perdelelor, a mochetelor, a covoarelor, draperiilor și a jucăriilor din materiale textile care nu pot fi igienizate cu aparate bazate pe aer cald.

Curățenia generală înainte de redeschidere se va face, potrivit Ghidului, prin ștergerea prafului, spălarea cu apă și detergent, apoi clătirea repetată cu apă potabilă.

Se vor utiliza lavete diferite pentru acțiuni diferite (lavetă pentru ștergerea cu detergent, lavetă pentru clătirea cu apă, lavetă pentru dezinfectant), se arată în ghidul Ministerului Educației.

Dacă mochetele nu pot fi îndepărtate, ghidul prevede că acestea pot fi igienizate corect cu aparate pe bază de aer cald. Oficiali spun că astfel se va răspândirea noului coronavirus.

De ce e periculos pentru copii

Aspiratorul este un echipament de curățenie care funcționează pe principiul recirculării aerului. „Aspiratorul nu se folosește pentru efectuarea curățeniei, nici înainte de deschidere, nici în timpul funcționării unității de învățământ pe perioada verii”, se arată în documentul oficial.