De astăzi elevii din 10 județe intră ”în vacanța mobilă”. Cei din județul Giurgiu o vor avea în perioada 20 – 24 februarie!

0
711

30 dintre județele țării vor avea vacanța mobilă din februarie 2023 în a patra săptămână din februarie, printre care și județul nostru.

Județele care vor avea vacanță în  perioada 20-24 februarie, sunt :

Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Conform structurii anului școlar 2022-2023, elevii au o săptămână de vacanță în luna februarie. Această săptămână este stabilită de fiecare inspectorat școlar.

Inspectoratele trebuie să publice decizia pe site-ul propriu și să o transmită școlilor și grădinițelor.

Potrivit autorităților, programarea vacanțelor în perioade diferite ajută turismul, reducându-se aglomerația din trafic. Însă, mulți părinți sunt nemulțumiți de vacanțele dintre module, pentru că nu au cu cine să își lase copiii și nici nu își permit să își ia concediu de la locul de muncă la fiecare vacanță școlară.

(Jurnal)