Cutremur astăzi, de 5,2 în România

0
611

Un cutremur de 5,2 Richter a avut loc luni în România, la 14 km nord-vest de Târgu-Jiu și 73 km nord-est de Drobeta Turnu-Severin, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC). Cutremurul a avut loc la adâncimea de 15 km, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului.

Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat la Antena 3 că e cel mai puternic cutremur din zonă. Cutremurul a fost resimțit în vestul țării.

”Zona este cunoscută pentru că produce uneori cutremure mici, de 4 – 5 Richer. Seismele sunt destul de frecvente în zonă”, a declarat  Mihai Diaconescu.

El a spus că nu există nici o legătură cu cutremurul din Turcia, arătând că seismele din zona Târgu-Jiu ar putea avea legătură cu activitatea seismică din Italia.

 Cutremurul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

Postul public de radio din Bulgaria spune că seismul din România s-a simţit în oraşele bulgărești din apropierea Dunării și probabil și la Giurgiu.

(Jurnal)