Dat Petre Teodor- un giurgiuvean de care ar trebui să ne simțim mândri. Un patriot adevărat

0
1178

În Dicţionarul explicativ al limbii române, termenul de patriotism este definit ca „…sentiment de dragoste și devotament față de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei…”. Mai simplu şi scurt spus, patriotismul înseamnă dragostea faţă de ţară sau popor.

Pentru unii patriotismul este totul. Pentru alţii este ceva desuet.

Personal, consider că patriotismul trebuie să facă parte din cultura fiecărui om, să fie înţeles şi exprimat corect, pentru a nu aluneca nici în fundamentalism şi obsesie, dar nici în desuetudine.

Un astfel de român patriot este și eroul acestui articol.

Născut și crescut pe meleaguri giurgiuvene, eroul nostru locuiește în Giurgiu. Chiar dacă lucrează în București, seară de seară se retrage la malul Dunării.

După terminarea studiilor a ales cariera militară, jurând să își apere țara chiar și cu prețul vieții.

Este tatăl unei fete, elevă în clasa a IX- a la Colegiul Ion Maiorescu.

Este un tânăr care, pentru unii poate părea dur, dar pentru alții este o binecuvântare. Este un OM pe care te poți baza.

Dat Petre Teodor, pentru prieteni Teo, este giurgiuveanul cu care fiecare dintre noi ar trebui să se mândrească.

Ca și militar a fost în misiuni acolo unde țara l-a trimis, respectiv la exercițiile multinaționale din Bosnia în 2004, din Germania în 2012, 2014 și 2020.

Se numără printre eroii trimiși în misiunea Antika Babilonia din Irak în 2005.

A fost, de asemenea, prezent în Afganistan – ISAF în 2006 și 2011, dar și în misiunea Resolut Suport DFG în 2016 și în 2019.

Este vicepreședintele Asociației militarilor veterani și a veteranilor cu  dizabilități „Sfantul Mare Mucenic-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) – sucursala Giurgiu, fiind alături în fiecare zi de eroii noștri naționali.

În acestă zi de sărbătoare, militarul Petre Dat Teodor este prezent alături de frații săi de arme la Parada Militară de la Alba Iulia, fiind încă o dată mândru că este român, așa cum ar trebui să ne simțim fiecare dintre noi, nu doar astăzi, la zi de mare sărbătoare, ci,  zi de zi, căci avem mii de motive care să ne facă mândri că prin ale noastre vene curge sânge de dac și de roman.

(Ana Magheru)