AcasăActualitateDan RUSU, primarul comunei Adunații Copăceni: „Ne străduim să facem din ...

Dan RUSU, primarul comunei Adunații Copăceni: „Ne străduim să facem din proiectele realizate în localitate, un exemplu de implicare și susținere comunitară..!”

„Suntem încântați să vă anunțăm că după semnarea contractului de finanțare am demarat oficial proiectarea pentru construcția școlilor din Dărăști Vlașca și Adunații Copăceni!” – declara primarul comunei Adunații Copăceni, Dan RUSU, într-o postare a sa…

 

„În acest moment, în Dărăști Vlașca pregătim terenul pentru deschiderea șantierului, eliberând ultimele reziduuri din veche construcție. Facem acest lucru deoarece ridicarea școlii din Dărăști Vlașca fusese inclusă într-un program în care Primăria trebuia să suporte cheltuielile cu demolarea școlii pentru a preda suprafața construită, liberă de sarcini. Odată cu obținerea finanțării în alt program, firma care va construi școlile va fi nevoită să suporte cheltuielile de demolare pentru școala din Adunații Copăceni.

Este un moment de mare bucurie și speranță pentru întreaga comunitate. Cu fiecare cărămidă pusă în loc, cu fiecare pas făcut pe șantier, ne apropiem tot mai mult de visul nostru comun: o educație de calitate pentru copiii noștri.

Ne străduim să facem din acest proiect un exemplu de implicare și susținere comunitară. Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul necondiționat și pentru că faceți posibilă realizarea acestui vis! Vă vom ține la curent cu fiecare progres și realizare.

După cum știți, cele două școli ce au fost închise la Adunații Copăceni, pentru că prezentau risc seismic. Ele  au primit acum finanțare pentru reabilitarea lor” – ne spunea primarul comunei, Dan Rusu. 

„Ele se găsesc acum în etapa de proiectare și cred că în cel mult două luni se vor începe lucrările” – preciza primarul localității, Dan Rusu.

„Eu aș dori ca la anul pe timpul acesta să intre copiii în școală…!

Am terminat totodată lucrările la locuințele sociale…În două săptămâni urmează să aibă loc recepția acestora. La noua sală de sport s-a făcut deja recepția, iar acum se lucrează în ritm alert la dispensarul localității așteptat de toți locuitorii comunei, ce în felul acesta vor renunța la drumurile costisitoare, la medici din afara localității.” 

Vorbindu-ne despre prioritățile sale în această perioadă, privind proiectele ce urmează a fi realizate, primarul Dan Rusu ne spunea că lucrările de canalizare sunt în plină desfășurare și că deja se va începe branșarea cetățenilor la aceasta, în localitatea Dărăști-Vlașca, imediat ce vor fi luate avizele.

„Pe lângă aceste priorități, continui cu proiectele mici, dar importante pentru comună, cum ar fi de pildă lucrările de eficiență energetică la școala nouă din Adunați, cu clasele 5-8…Aici schimbăm termopane, instalația sanitară  și totodată montăm panouri fotovoltaice pe Școală...”

Odată cu eforturile depuse de Primărie pentru ca locuitorii comunei să aibă la îndemână tot confortul necesar, primarul Dan Rusu se bucură că în urma acestor realizări ale sale, localitatea devine tot mai accesată din afara localității, mulți preferând să își construiască aici case sau să își cumpere o locuință în zona rezidențială…

Așa cum ne spunea primarul Rusu, comuna devine tot mai atrăgătoare mai ales pentru familiile de bucureșteni, ținând cont de faptul  că până la Capitală nu mai este decât o aruncătură de băț.

”Condițiile bune pe care copiii le au aici, datorită școlilor noi pe care le ridicăm îi determină pe părinți să se mute într-un mediu aerisit, ecologic și să renunțe la aerul poluat din centrul Bucureștiului.

Dar dincolo de condițiile pe care le putem oferi: gaze, canalizare, un mediu ecologic sănătos, comuna este foarte bine supravegheată, fiind acoperită cu camere de luat vederi. Este și motivul pentru care numărul infracțiunilor a scăzut la limită. Altfel spus,  hoții au început să ne ocolească!”  –  ne  spunea cu un strop de ironie, primarul Dan Rusu.

Cei ce optează pentru o locuință în Adunații Copăceni, pe lângă facilitățile enumerate mai sus, dispun și de benzinării, o rețea alimentară bogată, ce așa cum ne preciza primarul Dan Rusu urmează foarte curând să se îmbogățească numeric și cu un supermarket.

Referindu-se la partea sportivă, atât de iubită de tinerii din Adunații Copăceni, mai ales pentru că localitatea deține în prezent două aspirante la primul loc în clasamentul seriei a IV-a a campionatului județean de fotbal, primarul Dan Rusu ne declara că speră ca măcar cu una dintre cele două formații să meargă mai departe, în felul acesta fiindu-i răsplătite eforturile de până acum de a le sprijini financiar și nu numai.

(Florian Tincu)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
11.7 ° C
11.7 °
11.7 °
74 %
2.7kmh
1 %
mar
25 °
mie
25 °
joi
21 °
vin
26 °
sâm
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!