Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL: „Guvernul României folosește fonduri europene pentru construcția de spitale noi”

0
353

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică ghidurile solicitantului pentru deschiderea a două apeluri referitoare la finanțarea infrastructurii de sănătate.

Cele două apeluri sunt în valoare totală de două miliarde de euro.

  • Un apel în valoare de 1.550.000.000 de euro este destinat spitalelor județene, spitalelor județene de urgență, spitalelor monospecialitate. Se vor finanța construcțiile noi, extinderile și dotarea cu echipamente medicale. Valoarea pentru un proiect de investiții poate fi cuprinsă între cinci milioane de euro și 500 milioane de euro.

  • Un apel în valoare de 425.000.000 euro este destinat spitalelor orășenești și municipale. Vor fi finanțate construcții noi, lucrări de extindere, modernizare, reabilitare și dotare. Valoarea eligibilă finanțată pentru un proiect de investiții este între cinci milioane de euro și 75 de milioane de euro pentru unitățile sanitare municipale. Pentru unitățile sanitare orășenești, valoarea eligibilă finanțată pentru un proiect de investiții este între cinci milioane de euro și 45 de milioane de euro.

Prin Programul Sănătate, România are acces la fonduri europene în valoare de peste 5,8 miliarde de euro.

Țara noastră are ocazia să modernizeze sistemul sanitar și să asigure accesul pacienților la servicii de calitate. Este pentru prima oară când România are un Program dedicat exclusiv sănătății.”

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL