Acasă Actualitate Dan MOTREANU: „Rezoluția privind acordarea Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE a primit o susținere covârșitoare în Parlamentul European”

Dan MOTREANU: „Rezoluția privind acordarea Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE a primit o susținere covârșitoare în Parlamentul European”

0
Dan MOTREANU: „Rezoluția privind acordarea Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE a primit o susținere covârșitoare în Parlamentul European”

Rezoluția coordonată de grupul politic din care facem parte ca eurodeputați PNL, EPP Group in the European Parliament, a primit o susținere covârșitoare astăzi în Parlamentul European!

Perspectiva concretă de aderare la UE va menține moralul populației Republicii Moldova în această perioadă de insecuritate și de dificultăți materiale. Cu cât războiul de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei se prelungește, cu atât mai mult va avea nevoie Republica Moldova de ajutor umanitar, de securitate și socioeconomic. De aceea, am cerut ca acest ajutor să fie acordat sub formă de granturi, pentru a stabiliza situația socioeconomică și pentru a consolida reziliența generală a țării.

Ca parlamentari europeni, salutăm reușita testelor de izolare efectuate recent de Republica Moldova prin care și-a deconectat timp de trei zile rețeaua de energie electrică de la Rusia și Belarus, pentru ca apoi să o sincronizeze cu rețeaua electrică europeană. Instituțiile UE trebuie să utilizeze fondurile de urgență pentru a conecta rapid Republica Moldova la rețeaua de energie electrică a UE și să o sprijine prin toate mijloacele pentru a face față presiunii externe asupra aprovizionării cu energie.”

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °