Dan Motreanu: „Municipiul Giurgiu va primi în continuare sprijin financiar de la guvern pentru plata încălzirii în sistem centralizat”.

0
156

„Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Giurgiu suma de 610.252 de lei pentru plata agentului termic în luna martie 2022. Subvenția este acordată pentru consumul de gaze naturale.

Anterior, municipiul Giurgiu primise 2.128.449 de lei pentru plata agentului termic în luna ianuarie 2022 și 628.969 de lei pentru plata gazelor naturale folosite pentru încălzire în luna februarie.

La începutul lunii februarie, Primăria Giurgiu a cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu. Am sprijinit acest demers, pentru că Primăria Giurgiu epuizase toate resursele financiare disponibile. Prețul cu care Primăria Giurgiu achiziționează gazul a crescut de cinci ori față de anul trecut, fiind vorba de o criză energetică la nivel european. Guvernul a răspuns favorabil acestei solicitări, modificând legislația pentru a putea subvenționa prețul gigacaloriei și acordând sprijin financiar municipiului Giurgiu”.

(Dan Motreanu-președinte PNL Giurgiu)