Dan MOTREANU: „Kohesio, noua platformă publică online, lansată de Comisia Europeană”

0
207

Comisia Europeană a lansat vineri, 18 martie, Kohesio, o platformă publică online care reunește toate informațiile referitoare la peste 1,5 milioane de proiecte din toate cele 27 de state membre, finanțate, începând din 2014, din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul de coeziune și Fondul social european (FSE).

„La realizarea platformei au colaborat autoritățile de management din diferitele state membre sau regiuni care gestionează proiecte de coeziune.

Kohesio oferă informații detaliate la nivel de proiect și poate oferi inspirație comunităților care doresc să inițieze și să ducă la bun sfârșit un proiect european finanțat din fondurile de coeziune. În lunile următoare, platforma va fi disponibilă în toate limbile UE.

În grupul PPE dorim ca fondurile de coeziune ale UE să fie folosite pentru a crea locuri de muncă și pentru a promova creșterea economică în toate regiunile UE. Regulile pentru fondurile de coeziune au fost simplificate și, între altele, ne propunem conectivitate, cooperare în sectorul sănătății și sprijin pentru întreprinderile mici.

Link spre platforma Kohesio în primul comentariu.”

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal)