Dan MOTREANU: „Județul Giurgiu va primi fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport”

0
369

Municipiul Giurgiu și zona sa metropolitană își vor dezvolta și moderniza sistemul de transport public, datorită semnării contractului în valoare de 78,7 de milioane de lei, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul va avea impact asupra reducerii poluării și creșterii siguranței rutiere, prin achiziția de autobuze și microbuze electrice.

Din zona metropolitană a municipiului Giurgiu fac parte comunele: Băneasa, Daia, Frățești, Gogoșari, Gostinu, Izvoarele, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Stoenești și Toporu.

Un alt contract finanțat prin PNRR vizează achiziția de microbuze electrice pentru realizarea transportului public de călători între orașul Bolintin-Vale și comuna Bolintin-Deal și retur precum și din zona centrală către zonele periferice ale fiecărei localități. Contractul este în valoare de 4,68 de milioane de lei.

De asemenea, un alt contract va permite comunei Daia să aibă acces la 2,3 milioane de lei pentru achiziția de microbuze nepoluante pentru transportul public de persoane și stație de încărcare electrică pentru parteneriatul Comana-Colibași.”

( Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)