Dan MOTREANU: „I-am avut ca invitați, în Parlamentul European, pe reprezentanții administrației locale liberale din județul Giurgiu”

0
829

„I-am avut ca invitați, în Parlamentul European, pe reprezentanții administrației locale liberale din județul Giurgiu. Au fost prezenți colegi din administrația publică locală: primari, inclusiv Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, viceprimari, consilieri județeni și consilieri locali. De asemenea, au fost prezenți parlamentarii PNL din Giurgiu, Alexandru Andrei și Gabriela Horga.

Am discutat despre fondurile UE pe care România le poate accesa. Am pus accent pe folosirea fondurilor europene pentru ca România să reducă decalajele față de țările mai dezvoltate ale Uniunii Europene.

Colegii și colegele mele din administrația locală își iau treaba în serios. La nivelul județului Giurgiu, se desfășoară mai multe proiecte finanțate prin fonduri europene. De exemplu, noile secții de oncologie și neurologie ale spitalului județean urmează să fie construite cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sper că a fost un demers care să îi ajute în activitatea lor și imi doresc ca ei să reușească astfel încât cetățenii sa fie mulțumiți de activitatea lor.

Am explicat faptul că Uniunea Europeană oferă despăgubiri fermierilor afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina.

Le-am prezentat proiectele membrilor PNL în Parlamentul European. De asemenea, le-am prezentat modul în care funcționează Parlamentul European și am discutat despre politica Uniunii Europene.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)