Cristina Elena DINU, deputat PSD: „Bolnavii de cancer NU sunt lipsiţi de #tratament, în această perioadă în care se lucrează la Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului (PNCC)”

0
804
Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul PSD Cristina Elena Dinu, ne informează că „bolnavii de cancer NU sunt lipsiţi de #tratament, în această perioadă în care se lucrează la Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului (PNCC).
Decontarea #integrală a serviciilor medicale efectuate prin internarea de zi în centrele publice şi private a fost #asigurată! De asemenea, Ministerul Sănătăţii NU blochează apariţia normelor, ci lucrează, încă din ianuarie 2023, cu specialiştii din Institutul Naţional de Sănătate Publică, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi specialişti în oncologie, la #îmbunătățirea cadrului legal.
În forma PNCC-ului adoptat, normele ar fi discriminatorii pentru unele categorii de #pacienți oncologici și s-ar fi condiționat acordarea unor servicii( de exemplu, se condiționează acordarea serviciilor oncologice de existența unor departamente de prevenire a cancerului în toate spitalele)
Încă din 2022, Ministerul Sănătății a implementat mai multe #măsuri în favoarea pacienților oncologici:
o Introducerea unor programe care asigură accesul #rapid al pacienților la evaluările imagistice (Monitor 1 și 2)
o Eliminarea #barierelor birocratice pentru accesul la investigații PET-CT.
o Decontarea integrală a serviciilor medicale efectuate prin #internare de zi în centrele oncologice publice și private.
o Deblocarea programului de #vaccinare anti-HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin.
o Introducerea pe lista medicamentelor compensate și gratuite a unui număr important de #molecule destinate tratamentului cancerului
o Finalizarea proiectelor pentru construirea a 7 noi Centre de #Radioterapie.”
(Cristina Elena DINU, deputat PSD)