Dan MOTREANU: „Guvernul Ciucă investește în extinderea rețelei de gaze naturale”

0
236

Județul Giurgiu va primi 181.338.353 de lei pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. Suma a fost alocată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

La nivel național, suma alocată pentru extinderea rețelei de gaze naturale este de 7,5 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Dezvoltării. Guvernul a luat această măsură în condițiile în care 70% din localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Pentru repartizarea sumelor pe județe s-a ținut cont de:

– ponderea numărului localităților din județ din totalul localităților la nivel național;

– ponderea populației fiecărui județ în total populație;

– ponderea localităților unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale;

– capacitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale.

Săptămâna trecută, Județului Giurgiu i-a fost alocată suma de 1.210.034.800 de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Din această sumă, 691.448.457 de lei se atribuie pentru drumuri și poduri, iar 518.586.343 de lei pentru alimentare cu apă și sisteme de canalizare.

Programul „Anghel Saligny” vizează finanțarea infrastructurii pentru servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români. La începutul lunii aprilie, Guvernul Nicolae Ciucă a suplimentat bugetul programului „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Suma totală alocată Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” ajunge la 65,5 miliarde de lei:

– 30 miliarde de lei pentru construcția și modernizarea drumurilor și podurilor;

– 22,5 miliarde de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare;

– 13 miliarde de lei pentru extinderea reţelei de gaze naturale”.

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal)