Dan Motreanu: „Descentralizarea accesului la fondurile europene va contribui la dezvoltarea uniformă a regiunilor”

0
96

«Cele opt Programe Operaționale Regionale cuprinse în Politica de Coeziune 2021-2027 însumează proiecte în valoare de 11,4 miliarde de euro.

Programul Operațional Regional Sud Muntenia beneficiază de o alocare de 1,57 miliarde de euro. Proiectele finanțate vizează inovarea, digitalizarea, întreprinderile, mediul, educația sau atractivitatea regiunii.

Transferul de competențe de la centru în teritoriu se va face împreună cu resursele financiare necesare exercitării acestora.

În acest fel, descentralizarea accesului la fondurile europene va fi utilă pentru cetățenii români. Toate regiunile României trebuie să beneficieze de pe urma Politicii de Coeziune, pentru că doar așa va fi respectat principiul de la care a pornit acest program, acela de a asigura un echilibru între dezvoltarea regiunilor din Uniunea Europeană.

„Descentralizarea trebuie să fie atât financiară, cât şi structurală, și să aibă la bază un obiectiv strategic de reformă, nu să însemne doar simple încercări sporadice și fragile. Descentralizarea în sine nu este un scop, ci o metodă prin care românii să aibă parte de servicii publice mai apropiate de nevoile lor”, a declarat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.»

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)