Dan Motreanu: „Călătorii gratuite cu trenul în Europa pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani!”

0
143

UE va furniza, în cadrul inițiativei DiscoverEU, permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60.000 de tineri europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

„Înscrierile au început în data de 12 octombrie, la ora 13.00, și se vor încheia la data de 26 octombrie, la ora 13.00.

Tinerii selectați vor putea călători în UE din martie 2022 până în februarie 2023 pentru un număr de maximum 30 de zile. Detalii despre înscriere puteți găsi aici:

https://europa.eu/youth/discovereu_ro?fbclid=IwAR3X3J8XnItjPqVbNr0JpGPLKd6L6-EAzrLk1avbydDZp3015uplyKAxWIc

Tinerii cu nevoi speciale sunt ferm încurajați să participe la DiscoverEU. Comisia Europeană va pune la dispoziția lor informații și sfaturi și va acoperi costurile asistenței speciale reprezentate, de exemplu, de o persoană însoțitoare, de un câine de asistență etc.

Fiecărei țări UE i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcție de populația sa, ca proporție din populația totală a Uniunii Europene”- transmite europarlamentarul PNL.

(Dan Motreanu – europarlamentar PNL)