Dupa ce a anunțat că pleacă de la Astra după înfrângerea cu Iași (0-1), Dan Alexa a avut, în cursul zilei de luni, 22 iulie, o discuție de două ore cu jucătorii, iar concluzia a fost că Alexa s-a răzgândit și va rămâne în continuare să antreneze Astra. Alexa a fost impresionat de atitudinea jucătorilor, care l-au înconjurat, în frunte cu Denis Alibec și i-au cerut sa nu părăsească clubul, anunță Prosport.

Și-a dat demisia după meciul cu Iași

Antrenorul spune că nu se poate implica în lupta pentru titlu cu lotul pe care îl are la dispoziție și preferă să renunțe, deși nu trecuseră decât două etape de la startul sezonului. Echipele din Moldova l-au terminat pe Alexa: Astra a luat doar un punct în doua etape, acasă, cu Botoșani (2-2).

„N-aș vrea să-l păcălesc pe domnul Niculae, echipa e mai modestă decât anul trecut. Mă gândesc să renunț. Obiectivul de câștigare a campionatului e greu de atins. Îl respect foarte mult pe domnul Niculae. Nu știu dacă avem lot de play-off. Nu vreau să-l păcălesc pe Niculae, îl respect. E o decizie pe care am luat-o și cu asta, basta. Niculae mi-a oferit o șansă și după ce am refuzat o dată Astra”, a spus Alexa la Digisport.

La conferința de presă de după meciul cu Iași, Dan Alexa a spus clar: „Mi-am dat demisia”