Inevitabilul s-a produs! După 10 ani de supremație la box-office, „Avatar” nu mai este filmul cu cele mai mari încasări la box office pe tot globul. Recordul este acum deținut de o producție a studiourilor Marvel și Disney!

„Avengers: Endgame” a atins, în sfârșit, profit global de 2,790,216,193 $ și depășit lung-metrajul lui James Cameron, care a rămas la 2,789,700,000$.

Regizat de Anthony și Joe Russo, Endgame a rulat în cinematografe timp de 13 săptămâni, Disney luând ulterior hotărârea să relanseze filmul cu imagini suplimentare în luna iunie, pentru a trece de stagnarea înregistrată la box-office. Planul a funcționat, iar „Avengers” a depășit „Avatar”.

De menționat este faptul că și filmul lui James Cameron, care a avut premiera în 2009, a fost reeditat și reluat în diferite teritorii de-a lungul anilor.

Deși pare o înfrângere pentru legendarul regizor, el este acum deținătorul pozițiilor doi și trei în topul celor mai profitabile filme din întreaga lume, cu „Avatar” și „Titanic”.

Mai mult decât atât, după fuziunea dintre Fox și Disney, „Avatar” va fi produs de Disney, deci viitoarele câștiguri vor intra tot în contul celebrelor studiouri.

(Jurnal)