DAJ Giurgiu promovează campania CAUTĂ „RAFTUL ROMÂNESC” , menită să respecte regulile cuprinse în Legea Laptelui!

0
705

Campania intitulată ”CAUTĂ RAFTUL ROMÂNESC!”, care promovează laptele și produsele din lapte originale, l-a determinat pe președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Ionuț Florin Barbu, ca promotor al Legii Laptelui, să devină în același timp și un susținător al acesteia, pe pagina sa de Facebook.

După cum sublinia directorul Direcției pentru Agricultură județeană (DAJ) Giurgiu, Petra Ochișor, parlamentarul a ținut să afle personal dacă „Raftul românesc” cu lapte și produse originale din lapte există în supermarket-uri și magazine, deplasându-se la câteva unități din Capitală.

În același mod ca și președintele, Comisiei pentru Agricultură, echipe mixte din câteva instituții de pe plan local (DSVSA, Protecția Consumatorilor etc.) se vor deplasa  în marketurile din Municipiul și județul Giurgiu- așa cum precizam deunăzi, în cotidianul nostru – pentru a-i consilia pe comercianți și totodată pentru a constata dacă  aceștia s-au conformat si respectă Legea sau ”dacă mai sunt unii ce încă țin margarina și produsele din soia pe raftul cu lactate”.

Directorul Petra Ochișor preciza că în Lege este stipulat faptul că în spațiile comerciale alimentare trebuie să existe rafturi separate numai cu lapte și produse din lapte,  delimitate clar de celelalte ce prezintă adaosuri de alte produse.

În acest fel – așa cum declara și președintele Florin Barbu – este respectată munca fermierilor și procesatorilor, în același timp fiind protejate produsele naturale.

(Jurnal)