diabet-copiiSub acest titlu, câțiva inimoși au pornit o campanie de sprijinire a copiilor cu diabet de tip I (insulinodependenți) din mai multe județe. Pe biciclete, cei doi au demarat în jurul României, având un țel strict: să strângă cât mai mulți bani pentru copiii cu diabet, pentru a li se putea înlesni achiziționarea de senzori pentru măsurarea glicemiei.

3000 de kilometri, 30 de zile, două biciclete și 21 de județe sunt cuprinse în acest proiect. La fiecare mic dejun, prânz sau cină, copiii cu diabet trebuie să își măsoare glicemia și să-și facă insulina. În fiecare zi, adică 2.688 de înțepături pe an. Diabetul nu doarme, nu ia pauză și nu pleacă în vacanță. Ajută-ne să îi ajutăm”, sună sloganul campaniei „Da, și eu pot!”.

Mai mult, cei doi bicicliști au semnat o convenție cu o bancă comercială din România, care va dubla suma strânsă din donații.

Azi, 9 februarie, a fost rândul ca prima persoană cu diabet de tip 1 insulinodependente ce face turul României pe bicicletă, Gabriela, însoțită de prietenul ei, Cristian, să ajungă în Giurgiu.

„Scopul nostru este să ajutăm, în primul rând, copiii care nu-și permit să aibă un sistem de monitorizare continuă a glicemiei, ale cărui costuri inițiale sunt de aproape 1.300 de euro, cărora li se adaugă, lunar, alți 200 de euro pentru senzori”, declarau cei doi.

Suma target este de 30.000 de lei, până acum adunându-se aproape jumătate din necesar.

La nivelul județului Giurgiu sunt înregistrați 37 de copii insulinodependenți, cu vârsta sub 14 ani și 29 cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

(Jurnal)