Nu, nu am postat nimic nici după ce am fost depistat pozitiv, nici pe perioada carantinei. Mi se pare complet anapoda să vorbești despre așa ceva. O boală e o chestiune mult prea intimă pentru a face tam-tam în jurul ei și mi se pare că postările despre boala asta sunt deja un trend, o modă, un exhibiționism de cea mai proastă calitate. Se stoarce atenție, se cer încurajări, urări, compasiune. Nimic demn.

A fost, a trecut.

Și atunci – de ce mă apuc să amintesc acum despre asta?
Simplu – pentru că mi se pare absolut inuman cum presa, în FIECARE ZI, amintește despre încă un caz în care un nefericit ne-a părăsit. „Într-un mod neașteptat!!!” (semnul exclamării e deseori atașat, sporind dramatismul situației) – ba nu avea nicio boală asociată, ba era tânăr, ba avea nu știu ce postări pe net în care spunea se declară sceptic cu privire la virul asta nenorocit.

E deja o nesimțire cruntă cum se aruncă în spațiul virtual toate aceste „știri”, fără să se prea amintească de sutele de oameni care ies zilnic bine-merci din perioada de carantină. Și spun „nesimțire” pentru că nu se ia în calcul deloc felul în care primesc aceste materiale de presă cei care sunt bolnavi. Ce simt în zilele de febră sau de insuficiență respiratorie când deschid televizorul sau laptopul și dau peste toate veștile macabre legate de pandemie. A fost și cazul femeii care, aflând că s-a infectat, s-a aruncat de la etaj (https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-femeie-infectata-cu-coronavirus-s-a-aruncat-de-la-etajul-cinci-al-spitalului.html)… Firesc, riscul unor atacuri de panică este enorm, dar, sigur, putem bănui mass-media de orice numai de empatie nu.

Așa încât, pentru toți cei care sunt sau care vor avea nenorocul de a fi infectați – un gând: avem de-a face cu un virus, este agresiv, nu este OBLIGATORIU letal, ba , de cele mai multe ori, NU este. Fiți liniștiți, urmați medicația, totul trece și organismul dumneavoastră se întărește, creându-și anticorpii necesari. Doamne-ajută!

PS. A! – și NU mai deschideți televizorul decât pentru a privi comedii!