Cutremur de 6,5 în estul Turciei. 14 morți și zeci de răniți. Mai multe clădiri s-au prăbușit…!

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 s-a produs vineri în estul Turciei. 14 persoane au murit, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit, a anunțat ministrul de Interne Suleyman Soylu.

Magnitudinea cutremurului a fost redusă la 6,5, de la 6,8. Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7.

Cel puțin 16 clădiri s-au prăbușit și zeci de persoane sunt rănite, potrivit unui nou bilanț.

Seismul s-a produs în districtul Sivrice, din provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55, potrivit agenţiei guvernamentale pentru situaţii de urgenţă din Turcia.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 31km S de Elazig, 70km N de Siverek, 82km E de Malatya, 99km NV de Diyarbakir, 110km NE de Adiyaman, 136km N de Viransehir, 141km N de Sanliurfa, 173km V de Batman, 176km NV de Kiziltepe, 221km NE de Gaziantep.

Mai multe clădiri s-au prăbușit .  Sunt sute de răniți.

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat că districtul Sivrice „a fost foarte grav lovit” şi că „echipe de salvare sunt pe drum”.

Seismul a fost resimţit în mai multe regiuni din estul Turciei.

Seismul vine după  o serie de cutremure care au avut loc în cursul zilei de joi. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,6.

Turcia, situată pe mai multe linii de falii, este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei şi s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, dintre care mai mult de o mie la Istanbul, relatează Agerpres.

Reacția lui Marius Șumudică,  antrenor al unei echipe dintr-o zonă afectată

Cutremurul s-a produs la ora 20:55, iar printre regiunile afectate se numără și Gaziantep. Marius Șumudică, antrenorul clubului Gaziantep FK, nu se afla în oraș în momentul producerii mișcării telurice, echipa sa jucând în deplasare, la Ankara, pe terenul lui Genclerbirligi.

”A fost un cutremur în orașul nostru. Sunt aici cu oamenii din Gaziantep. Sper că n-a murit nimeni”, a spus Marius Șumudică.

Momentele de panică au fost surprinse și de camerele de supraveghere ale unui local. Unii oameni  se uitau liniștiți la televizor, cel mai probabil la meciul Genclerbirligi-Gaziantep, în momentul în care seismul a început să zguduie clădirea în care se aflau.

(Jurnal)