Cum va arăta programul manifestărilor de 1 Decembrie. Cine va întreține buna-dispoziție

0
502

Duminică, 1 Decembrie, și în municipiul Giurgiu vor fi organizate, ca în fiecare an, o serie de manifestări dedicate Zilei Naționale a României.

Conform informațiilor furnizate de Primăria Municipiului Giurgiu, aceste manifestări vor debuta la ora 10,00, când oficialitățile centrale, județene și locale vor fi întâmpinate la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor de pe șoseaua București.

După intonarea imnului de stat, de către Fanfara Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, un sobor de preoți va ține o slujbă de pomenire, urmată de depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Următoarele zece minute sunt rezervate deplasării oficialităților de la Biserică în Piața Tricolorului, unde, între orele 10,45 – 11,30, va avea loc parada militară.

Masa populară pregătită de Primărie, pentru locuitorii municipiului, va aduna în centrul orașului, lângă scena amenajată în Piața Tricolorului, ca în fiecare an, un număr mare de giurgiuveni. Acolo, peste 11.000 de sarmale, dar și 3.500 de porții de fasole cu cârnați, vor fi servite celor prezenți.

De buna-dispoziție, în intervalul 11,30 – 17,00, vor fi responsabili artiști de muzică populară, după cum urmează: Adelina Găujăneanu, Mariana Simion, Ioana Lărgeanu, Saveta Bogdan, Ilie Roșu, Mariana Cimpoiașu, Cristina Gheorghiu, Ștefan Vlad și Georgel Nucă. Acestora li se vor adăuga Ansamblul de copii „Românașul” (Coregraf Ștefania Moga), și Ansamblul folcloric „Doina Dunării” (Coregraf Petre Moga).

Ziua de 1 Decembrie se va încheia cu Retragerea cu torțe, pe traseul Tineretului – Șoseaua București – Primărie, în intervalul orar 17,30 – 18,30.

(Jurnal)