Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Cum stau partidele din alianță la o lună după mariaj. Cine scade în sondaje

Cum stau partidele din alianță la o lună după mariaj. Cine scade în sondaje

0
Cum stau partidele din alianță la o lună după mariaj. Cine scade în sondaje

La o lună de la  Alianța încheiată între cele trei partide PNL- PSD-UDMR, apar primele modificări ale procentelor în sondaje.

Astfel, PSD deși se menţine pe prima poziţie în intenția de vot a românilor, el scade ușor în procente după cum arată cel mai recent sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, citat de Hotnews.ro.

Surpriza ultimelor alegeri, AUR se apropie amenințător de PNL, având cel mai mare scor din ultimul an, pe fondul problemelor sociale din ultima perioadă, începând cu scumpirea gazului, respectiv a căldurii și a energiei electrice și încheind cu scumpirea alimentelor de bază.

Conform aceluiași sondaj, PSD înregistrează o intenţie de vot de 39%, în scădere cu un punct procentual faţă de luna precedentă, însă rămâne cu cel mai mare procent în preferinţele alegătorilor, conform sondajului Avangarde, realizat la cererea PSD în luna decembrie, 2021.

Al doilea partid de guvernământ, PNL, creşte de la 17% la 18%. Podiumul este completat de formaţiunea AUR, care ajunge la 17% intenţie de vot, în creștere cu două puncte procentuale față de noiembrie. Este cea mai mare intenţie de vot pentru AUR, care a început anul cu 14% și a fluctuat în perioada februarie-noiembrie între 14% și 15%.

USR este în prezent la 10% , acesta fiind cel mai mic procent din ultima vreme, în timp ce  UDMR se menține constant , la 5%.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 15-23 decembrie, pe un eșantion de 907 subiecți, prin metoda Door-to-Door (Teren), iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
54 %
1.2kmh
100 %
sâm
14 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
15 °
mie
16 °