Defilările subunităților de la Poliția Județeană, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Giurgiu, ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, Poliția Locală Giurgiu și voluntarii Crucii Roșii Giurgiu prin fața celor aproape 5000 de giurgiuveni veniți să vadă parada, masa populară de după festivități și spectacolul pregătit de organizatori au rămas, pentru anul acesta, doar o amintire. Pandemia de COVID 19 a făcut ca și manifestările dedicate zilei de 1 decembrie să fie desfășurate, în acest an, într-un cadru restrâns și fără public.
„Având în vedere restricțiile impuse pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus, administrația locală din Giurgiu a limitat numărul de participanți și activitățile ce vor fi desfășurate cu ocazia Zilei Naționale a României.
Astfel, manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie, vor debuta începând cu ora 12:00, în curtea Bisericii ”Înălțarea Domnului”, acestea constând în depuneri de coroane și slujbă religioasă și vor avea o durată de maxim 45 de minute”, anunță reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu.
(Jurnal)